Jan i Skrolycka har en veludrustet fantasi, der beriger hans usle liv, men også - når den kommer ud af kontrol - fører ham nær verdens undergang.

Vi tager kejserklenodierne på for sidste gang, og vi er igen i selskab med Lagerlöf-oversætter Anne Marie Bjerg. Hun fortæller om fantasien, der i Kejseren af Portugalien er en kraft i tæt forbindelse med den sansede virkelighed. Du skal også møde scenograf Ida Grarup. Rationelle højdekurver, Selma Lagerlöfs raffinerede fortællestemme og nedslidte rygsøjler - alt sammen er en del af den sceneopbygning, som Ida Grarup har lavet til Betty Nansen Teatrets planlagte opsætning af Kejseren af Portugalien.

Varighed: 34:46

I KEJSERKLENODIERNE mødes en række gæster med Selma Lagerlöfs roman Kejseren af Portugalien (1914). I fire episoder tager vi sammen med oversætteren, psykiateren, svenskeren, læseren, sociologen, faderen, scenografen og dig til Värmland i Sverige, 1860. Og til landet Portugalien udenfor tid og rum.
Kejseren af Portugalien handler om at tage fantasien til hjælp, når verden bliver for væmmelig. Når livet bider og tingene strammer til har vi alle prøvet at række ud efter kejserklenodierne.

Dyk ned i Biblioteket Frederiksbergs tema om Selma Lagerlöf her

Share | Download