I KEJSERKLENODIERNE mødes en række gæster med Selma Lagerlöfs roman Kejseren af Portugalien (1914). I fire episoder tager vi sammen med oversætteren, psykiateren, svenskeren, læseren, sociologen, faderen, scenografen og dig til Värmland i Sverige, 1860. Og til landet Portugalien udenfor tid og rum.
Kejseren af Portugalien handler om at tage fantasien til hjælp, når verden bliver for væmmelig. Når livet bider og tingene strammer til har vi alle prøvet at række ud efter kejserklenodierne.

I afsnit 2 handler det om unge, der flytter hjemmefra, og om de store følelser, der forbundet med det. Lagerlöf-biografisten Anna-Karin Palm er igen med direkte fra Hälsingland, og hun fortæller om datteren, Klara Gulla, der forlader sin far, Jan i Skrolycka, for at drage ud i verden. Sociolog ved Aalborg Universitet, Mette Lykke Nielsen, giver os videnskabens blik på det, hun kalder "transitionsprocessen", altså på unge, der flytter hjemmefra. Mette Lykke Nielsen taler ud fra resultaterne i forskningsprojektet "Den gode overgang".

KEJSERKLENODIERNE er produceret af Biblioteket Frederiksberg
I redaktionen: Søren Langager Høgh, Ekin Samer og Morten Ammitzbøll
Fortæller: Morten Ammitzbøll

Dyk ned i Biblioteket Frederiksbergs tema om Selma Lagerlöf her

Varighed: 32:31

Share | Download