I tredje afsnit af Kejserklenodierne handler det om at være far. Om hvordan det både er livets mening og livets forbandelse - i hvert fald for vores hovedperson i Kejseren af Portugalien, Jan i Skrolycka.

Redaktionen tager en intern telefonstatus på et uventet tidspunkt, og senere får vi prominent besøg af Lagerlöf-oversætter Anne Marie Bjerg og af Lagerlöf-læser Peter Byrholt, der selv er far til en datter, der hedder Klara - ligesom Jans datter i Kejseren af Portugalien. Hold på hat og kejserstok, det bliver ... far out!

Varighed: 39:31

I KEJSERKLENODIERNE mødes en række gæster med Selma Lagerlöfs roman Kejseren af Portugalien (1914). I fire episoder tager vi sammen med oversætteren, psykiateren, svenskeren, læseren, sociologen, faderen, scenografen og dig til Värmland i Sverige, 1860. Og til landet Portugalien udenfor tid og rum.
Kejseren af Portugalien handler om at tage fantasien til hjælp, når verden bliver for væmmelig. Når livet bider og tingene strammer til har vi alle prøvet at række ud efter kejserklenodierne.

Dyk ned i Biblioteket Frederiksbergs tema om Selma Lagerlöf her

Share | Download